התמונות שלי נשלחו למסגור, ואפשר לומר, בערך, שחזרתי!

וכמה הולם זה שפוסט החזרה שלי מרכיב בתוכו ישן וחדש. גם הזוני, מוסד ותיק שטרם דיברתי עליו, וגם וופל שוקו, הלא הוא בבט לשעבר.

אז, בקצרה, ביום בהיר אחד הגיע אחי לביקור בעיר בירתינו החמה והיבשה. מאחר ובבט שוקו היו סגורים, שמנו פעמינו אל הזוני. את זוני אני מכירה זמן רב, אבל בניגוד לחבריי פחות התלהבתי ממנו. יש בו משהו… תל אביבי כזה. מעין שילוב של הבראסרי, הדיקסי והבנדיקט. באופן שאני לא מחבבת. כאמור, כנראה שתל אביב וכאלה. בכל זאת, יש כבוד. אומרים שההמבורגר במקום הוא מהטובים בארץ, או משהו כזה. והם פתוחים 24/7, שזה נחמד.

וארוחת בוקר עם בייקון? ובכן, זה אפילו נחמד מאוד.

קרוק מדאם – לחם קלוי, בייקון, אמנטל וביצת עין. 43 ש"ח.

אחי הזמין את ארוחת הבוקר הקלאסית (45 ש"ח), והחלפנו את השתייה החמה שלו בעוד מיץ תפוזים בשבילי. היה טעים מאוד, וצערי היחיד היה על כך שכוסות המיץ היו קטנות. סטנדרט, אבל סטנדרט מעט מרגיז. בכל מקרה, מדובר בארוחות בוקר משתלמות ביותר, וממש לא יקרות ביחס לרכיבים ולאיכות.

Zuni, יואל משה סלומון 15.

 

בשלב זה בבט וופל שוקו כבר נפתח, ממש מטרים מאיתנו, ושמנו פעמינו אליו בשביל קינוח, והאמת – כי ממש רציתי לבדוק ולכתוב מה דעתי על המוסד הזה, אחרי שהתנתק משורשיו ואימץ לעצמו את שם העסק הכי מקורי בכל הארץ התיאורטית בה אין עסקים בכלל מלבד העסק הזה. כל מה שנותר להם הוא לאמץ כלב בשם חומי וחתול בשם מיצי, ומיליון פיות ימותו, או משהו כזה.

בכל מקרה, כבר בכניסה חיכתה לנו הפתעה:

תצוגה. כמעט שבע שנים אני מכירה את המקום. ולפתע – תצוגה.

נראה שגם שינו מעט את העיצוב. אני חושבת.

התריסים… תמיד היו בצבע הזה? כמו כן, יש לי תחושה שמשהו חסר בשלט. הייתכן והבעלים עדיין לא לגמרי שלם עם בחירת השם החדש למקום? האם עדיין יש תקווה?

האמת שהמקום נראה מסודר יותר ממש שהיה לאחרונה, אבל זה תהליך שלדעתי החל לפני זמן מה. תחרויות ציור מתרחשות להן בלוח מסודר משלהן, שלטי התשובות הנפוצות המשעשעים שמעטרים את המקום השתנו קמעה וגם לוח תמונות התווסף.

בסופו של דבר, הגיעה שאלת הטעם.

ואני לא יודעת אם זו הדרדרות איטית שגרמה לך שלא אשים לב לכלום, או שזה באמת די אותו הדבר. אבל האמת, זה די אותו הדבר. הוופלים טעימים, השוקו טוב, התוספות מפנקות.

ועדיין, זה לא כמו פעם. אולי זו העלאת המחירים האיטית שכבר קשה להתעלם ממנה. אולי אלו הסנטימנטים. אבל איך שלא אסתכל על זה, משהו בי היה מעט נוגה עת כרסמתי את הוופל הבאמת מוצלח באותו יום שלישי בבוקר.

כן…

נותר לי רק למצוא זמן וללכת סוף סוף לבקר בסניף הגבעתיימי בשעות הפתיחה המוזרות שלו. אולי שם נמצאת הישועה. ואולי מקור התוגה הוא בכלל בי עצמי, והבעיה היא אחרת לגמרי…

3 comments on “זה די אותו דבר, מלבד הגעגוע”

  1. אני הייתי בסניף התל אביבי, והאמת? לא התלהבתי בכלל. פגשתי את "בבט" המקורית, היא טענה שהיא קונדיטורית ושהיא מכינה את התוספות בעצמה, כולל קרם החמאה המפורסם והאהוב, היה כתוב שהוא מכיל חלמונים ושלא מיועד לנשים בהריון. ביקשתי טעימה ממנו, לא קרם ולא נעליים, סתם חמאה מעורבת בסוכר. פייר? התאכזבתי.

השאר תגובה