יש אנשים שכותבים מתוך סוג של מומחיות. ביטחון עצמי. ניסיון רב שנים. הבלוג שלי, למקרה וטרם שמתם לב, אינו כזה. פעמים רבות פוסט מגיע דווקא מאותו מקום אומלל שבו, למשל, אני רוצה להכין שוקו ואין לי חלב.

בדיוק בשביל למנוע מקרים כאלו יש רשימות. רשימות, שלו הייתי עוקבת אחריהם ביתר דיוק חיי היום נחמדים יותר. רשימות שאילו הייתי משננת ביתר צומת לב, היה לי יותר כיף. עם הזמן, אני משתפרת. ועדין, אחרי מספר ימי מחלה, כשהמכולת נמצאת הרחק, כל מה שאני יכולה לעשות זה להיזכר ולשנן, שוב, את הדברים הבסיסיים ביותר שכדאי שיהיו כאן בפעם הבאה, אלו שכדאי וממש ממש (ממש) קל להחזיק תמיד. בחורף, ספציפית, הדברים החמים מקבלים עדיפות, ועל כן:

 

א. דברים שתוקעים בתנור (לסטודנטים שכמותי: בטוסטר אובן)

על שלושה דברים מטבחי העצלן עומד. על החציל ועל הבטטה ועל התפוח שבסוף. אם יש לי את אלו, אני מסודרת.

חציל: ירק זה, אחד הירקות הסקסיים ביותר בעולם אם לא הסקסי שבהם, מצוין לשיטת הבישול המדוקדקת אשר זכתה מפי לשם "לתקוע בתנור ולעזוב בשקט". שטיפה, דיקור קל במזלג, וכארבעים דקות עד שעה בטוסטר אובן שלי ויש לי חציל חמים וטעים, שאני אוכלת עם טחינה (מעורבבת, לא מנוערת, עם המון לימון. טחינה גולמית נשארת לנצח אז היא לא ממש ברשימה, אבל היא צריכה להיות, יחד עם לימונים). יש האוהבים עם יוגורט – אני אישית לא. שדרוג: לזלוף רכז רימונים מעל. זה אדיר, נסו את זה.

הייתה אמורה להיות כאן תמונה שצילמתי של חציל בטחינה, אבל אני חוששת שקצת הגזמתי איתה ויצא מעין חציל מבותר קרוע לב ולא ממש מעורר תאבון. שדה קרב חצילי שכזה. אז אני אחסוך מכם. ניסיתי למצוא שיר משעשע על חצילים במקום, אבל מצאתי רק שיר לא משעשע. אז, חבל.

בטטה: כמו החציל, רק עטופה בנייר כסף. הולכת מצוין עם גבינה לבנה ודומיה. למיטיבי לכת: בניגוד לחציל, מבטטה אפשר להכין גם מרקים. כלומר, אפשר להכין מרק גם מחציל, אבל למען האמת האופציה הזאת קצת מטרידה אותי ואני מעדיפה להתעלם מקיומה בינתיים.

תפוח: לחצות לחצי, לזרות קינמון מעל ו… לתקוע בתנור ולעזוב בשקט. מעבר לעובדה שהריח של זה נהדר, זה, כמובן, חם. וכפי שאמרנו, חם מקבל עדיפות.

אני, אגב, מתה לנסות כבר דלעת ערמונים. היא אמור להיות מוצלחת בדיוק באופן הנ"לאבל טרם יצא לי לרכוש אחת. גם ערמונים בתנור זה נהדר, אבל אני ממש בספק שאני אשקיע את הכסף לזה בקרוב…

ב. משקאות חמים

משקאות חמים זה חשוב. כשאני חולה, כמו נניח, עכשיו, זה די הכרחי. כשאני לא חולה זה סתם כיף.

תה: השקיעו בתה שלכם. כמה סוגים של תה יכולים להיות ההבדל בין אומללות (שלושה ימים על תה רגיל, אני לא בטוחה שאני יכולה לשתות מזה יותר, אף פעם) לכיף (כי תה יכול להיות ממש כיף שלא שותים אותו שלושה ימים ברצף). אישית, אני מחובבי האופציות בתה, ונוהגת לאגור די הרבה סוגים ממנו, ולו בשביל הכיף. מלבד מגוון, נחמד שיש סוגים נטולי קפאין לשעות הערב אם אתם לא מחובבי הקפאין. אני גם נוהגת לרכוש לי צ'אי מסאלה ולהכין אותו על בסיס חלב. זה מגניב.

כמו כן, אין לזלזל בממתיקים. אם אתם מאנשי הסוכר החום, סוכר חום יכול להיות נחמד. דבש הוא ממש אוצר כשחולים (כמוני, כבר הזכרתי?). חבל שהוא נגמר כל כך מהר, כשחולים…

שוקו: הו, שוקו. אם היו באים אליי ואומרים לי שהמציאו את החורף רק בשביל שיהיה שוקו, לגמרי הייתי מאמינה בזה. שוקו זה כיף ומגניב. אפשר להכין אותו עם אבקה, עם קקאו, עם שוקולד של ממש. אפשר להוסיף לו גם שמנת, אייריש קרים קצפת ואו מרשמלו. אפשר לתבל בקצת קפה, קינמון ואו צ'ילי. שוקו, רבותיי. שוקו זה נהדר.

לא לשכוח את החלב. כי אז אתם עשויים להיות במצב בו יש לכם את כל המרכיבים של שוקו מוצלח, אבל לא חלב. אצלי זה מתסכל במיוחד, כי אני משתדלת לקנות חלב רק כשא' מגיע כי אני קצת רגישה ללקטוז. אבל אז אני אוכלת דברים עם חלב כדי לסיים אותו לפני שיפוג תוקפו, פולנייה שכמותי. ואז אני מתרגלת ומתחילה לקנות יותר חלב אבל לא מכניסה אותו לרשימה והולכת לפיה. ואז אני רוצה חלב. אבל אין לי.

אם היה לי חלב, הייתי מצלמת לכם שוקו חם מופלא. אבל אין לי. אז לקחתי אחד מבנק תמונות, שלכולנו יהיה על מה לחלום.

קפה מעולם לא היה הקטע שלי. והוא גם לא קטע של חורף לכאלה שזה כן הקטע שלהם. אז, נה.

ג. מרקים

הבטטה הנ"ל יכולה להיות מצוינת למרק. בכלל, מרק זה נהדר. הייתי רוצה לתת כמה מתכונים ולהתהדר בסירי מרק אבל תכלס, לשעת חירום יש לי כמה שקיות של מרק מוכן במזווה. עצוב? כנראה. אבל נחמד, כשאין זמן לבשל. בכל מקרה כרגע נמצא אצלי סיר אימתני ובלתי נגמר של מרק כתום (עדשים, בטטה וגזר) באדיבותו המתכונית של אחי האמצעי. סיר מרק מסדר אותי לשבוע שלם לפחות של קערה טעימה חמימה ומנחמת לעת ערב.

ד. גלידה

טוב, זה לא באמת חשוב. או חם. אבל גלידה בחורף זה ממש כיף, ואני ממליצה על כך בחום ובקור. האמת שגם קרמבו. מבינים, בחורף יש *גם* גלידה *וגם* קרמבו. איזו עוד הוכחה צריך לכך שחורף זה נהדר?

ה. סירופ נגד שיעול

זה לא באמת אוכל, אבל אולי אם זה היה ברשימה שלי קודם היה לי אחד כזה כאן. בכל מקרה, הפוסט הבא עשוי לעסוק בביקורת קולינרית לסירופ נגד שיעול. זה, או קלגרון צבאי, אם אצליח להניח עליו את ידי. הו, כדור כתמתם שכמותו, טעמו התפוזי משובב עד היום את נימי זכרוני. מעולם לא היה כדור כה טעים וכה חסר טעם באותו הזמן.

עד כאן להיום, מאחלת לכולנו שאין לנו למעשה משהו גרוע כמו דלקת ריאות והרגשה מצוינת ונהדרת וחורפים עתירי שוקו חם, הסקה ופוך.

9 comments on “הכן את מטבחך לחורף”

  1. תרגישי טוב!.. כשאני חולה אני שמה כמה קוביות של ג'ינג'ר טרי בכוס, שופכת עליהם מים רותחים, מוסיפה חתיכונת דקיקה של לימון ומוסיפה כפית דבש.. זה גם ממש עוזר כשיש כאבי בטן או בחילות.. ותודה 🙂 נתת לי אחלה רעיונות לארוחות ערב מהירות

  2. הייתי מרחיבה בנושא האמפתיה למחלה שלך, או אפילו זוממת להגיע עם שוקו וערמונים, אבל הפיסקא שלך על החציל הפילה אותי. בחייך?! אז -ככה- עושים חציל?! כי, כי, כל פעם שסיראנו מגיע אלי – בערך פעם בשנה – הוא שוצף על המטבח שלי ומכין פלאים מכל מיני שאריות מקרר. בסיבוב האחרון הוא קלה חציל על הגז וזה היה נפלא (הנה צילום: http://corky.net/~aya/mine/images/cirano_october_2011_eggplant.JPG), ומאותו רגע בכל פעם שאני מנסה לשכפל את הפלא אני יוצאת עם כיריים מטונפיים, כוויות על האצבעות וחוסר בטחון בסיסי באשר ליכולת שלי בכל הנוגע לתפעול הדבר הזה, מטבח.

    אז את אומרת – שוטפים, דוקרים, זורקים בתנור? וזה יוצא טעים ובלי כל הפיח המתעופף? תקשיבי, אני יודעת שאת חולה והכל, אבל במחלתך ציווית לי את החציל, אם זה משפר משהו.

    • תראי, מן הסתם זה לא יוצא בדיוק כמו חציל קלוי, כי זה לא ממש קלוי. חסרה האוירה המעושנת הזאת של דברים שבאמת עומדים על האש. אבל בהינתן זה שאין לי את הכזהו שקולים עליו, שאני לא רוצה ללכלך את המטבח, ששנה שעברה לא באמת היה לי גז ושתכלס עיקר הארוחה הזאת היא שאני לא צריכה לעשות בה הרבה, מצאתי בזה פיתרון נהדר.

      • פתאום הבנתי שהרשומה הזו שלך היא חלק מהסיבה שהסתערתי בחזרה לתוך הדיאטה. קראתי אותו ושתי דקות אחרי כבר דחפתי חציל לתנור, וזה היה -כל כך- טעים! חמים ורך ומנחם, וכל כך קל! עוד באותו ערב הכנתי עוד אחד, ולקינוח אפיתי תפוח, וגם זאת בזכותך. אחרי יום-ראשון-לדיאטה שנסמך כולו על דברים קלים וטעימים (לא עסק פשוט בכלל, כשאני מנסה לרדת במשקל) פתאום נראה לי הרבה יותר קל להתמיד בעסק הזה.

        אני ממש מקווה שאת מרגישה יותר טוב (הרשומה שלך על נומילי מעידה שכן) ורק שתדעי שנתת לי תגבור משמעותי מאד, אז תודה!

  3. עוד אחד פשוט וטעים: שוטפים תפוח אדמה, דוקרים (קצת), מורחים שכבה דקה של שמן זית, מפזרים מלח (גס זה הכי מגניב, אבל גם רגיל זה טוב), ותוקעים בתנור. אח"כ מומלץ להוסיף חמאה.

    תרגישי טוב!

  4. ואגב, עוד משהו שחשוב שיהיה במטבח (ספציפית במקפיא): גרון הודו וחלקי עוף. לא הזול שבזולים, אבל לא כ"כ יקר שאי אפשר לקנות ולשמור למקרי חירום (אין כמו מרק עוף טרי כשחולים! וזה ממש פשוט להכנה…)

השאר תגובה