מספר חברות הודיעו שיבואו לבקר, ותכננתי את הערב כהמשך המסע בעקבות הוופל. אז נוכחתי לתדהמתי שחברתי הפכה, בזמן הרב בו לא ראיתי אותה, טבעונית.

"אבוי", חשבתי לעצמי, והתחלתי לחפש מתכון טבעוני לוופל בלגי. זה מה שיצא.

שוקולד ותותים מלמעלה... קלישאה, אבל טעים. כמו כן - שימו לב, לראשונה בבלוג, צלחת של ממש בדירתי.

כמו שאתם רואים, זהו אינו וופל בלגי. לא שלא היו גלגולי וופל לדבר הבאמת טעים הזה, אלא שעקב מגבלות שימון כלשהן הן היו פחות… פוטוגניות. מסקנה: לקנות אחת ממברשות הסיליקון האלו שמאפשרות שימון של תבניות משונות כמו גם מחבתות של וופל בלגי. אבל באמת, זה עובד היטב בשני הגלגולים – הן הוופל והן הפנקייק.

המתכון במקום מכאן, עם מספר שינויים קלים. בעיקר פחות שמן ויותר טעם.

רכיבים

שתי כוסות קמח

1.75 כוסות חלב סויה אני השתמשתי בכזה של אלפרו, שאני מעדיפה עוד מימי שתיית חלב הסויה היותר אינטנסיביים שלי

1/3 כוס שמן אני משתמשת בקנולה, אני מניחה שסויה וכו יעבדו באותה מידה

קינמון לפי הטעם. אני שמתי קצת פחות מכפית כי אני אוהבת לשמור מאכלים כאלו עדינים יחסית, אבל בהחלט אפשר יותר.

2 כפות סוכר חובבי הוניל (חברתי לא ביניהם)  יכולים להחליף חלק או אפילו להוסיף קצת סוכר וניל, אני כאמור מעדיפה גם את המתיקות עדינה יחסית.

שקית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

שתי בננות

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד הבננות (בננות זה חומר יבש?)

מוסיפים את השמן וחלב הסויה תוך כדי ערבוב, על מנת שתיווצר בלילה נטולת גושים.

בצלחת נפרדת מועכים היטב את הבננות. הבחור של המתכון המקורי ממליץ בחום על בלנדר, לי אישית אין במטבחי הפעוט ולא חשתי בבעייתיות כלשהי עם מעיכה רצינית במזלג.

מערבבים את הבננות עם הבלילה הכללית.

עכשיו, אם יש לכם מחבת איכותית לוופל בלגי שלא דורשת שימון מטורף, או לחלופין את אותה מברשת סיליקון או משהו דומה שמאפשר גישה לכל החריצים, זה יוצא מצוין בצורת וופל. אם לא, זה יוצא טעים באותה המידה בצורת פנקייק. ההבדל הוא בעיקר במרקם ובפריכות. ובכלים שצריך לנקות אחר כך…

אגב, למי שלא שם לב – יש ללילות שימורים דף פייסבוק חדש, ממש כאן.

5 comments on “וופל בננה בלגי טבעוני, או פנקייק, במידת הצורך”

  1. נראה מצוין! גם לי יש חברה טבעונית וכל פעם שהיא באה אני נתקפת חרדות בנוגע למה אוכל להגיש לה (תמיד זה מרגיש לי שהם לא אוכלים כלום!). עד כה מנת הדגל היתה "סלט פירות א-לה מוד" (בלי גלידת שמנת כמובן), אבל נראה לי שפעם הבאה זה יהיה פנקייקים וסלט פירות (:

    • היי זה נראה מתכון ממש טוב ואני ממש רוצה לנסות להכין אותו, אפשר רק לדעת לכמה מספר פנקייקים זה מספיק? כי לא ציינת את זה. ותודה רבה על המתכון!

      • הממ… זה פוסט די ישן ולצערי אני לא זוכרת. המתכון המקורי אומר 14, אבל הכנתי אותם קצת אחרת וגם די ענקיים ושמנים, ועם חלק מהבלילה גם וופל… אני משערת שיוצאים כ-10 פנקייקים נאים למראה. אשמח לעדכון ממך אם את מנסה, אני חוששת שבפוסטים ישנים הייתי צעירה ופרועה ועוד לא ממש הבנתי שצריך להוסיך דברים כמו כמויות 🙂

השאר תגובה