פרוייקט ארוחת קיץ – מתוקי עגבניות

בקושי הספקתי להגיח מנבכי פתיחת תערוכת הבוגרים בה אני מציגה, וכבר מצאתי את עצמי בפרוייקט בלוגרים קיצי. הרכיב המשותף – עגבניות. "אני אכין קינוח!" קפצתי ואמרתי, שכן אני תמיד מחפשת סיבות טובות לעשות דברים איומים. ואז הוספתי ושאלתי – "זה חייב להיות טעים?"

ואז התחלתי לחקור ומצאתי אי אלו מתכונים לקינוחי עגבניות. בהחלט ייתכן ועוד אחזור למסע הזה, אבל בינתיים באמתחתי שני מתכונים מתוקים לחלוק עמכם. הם לא "קיציים" במובן הקלאסי, אבל, ובכן, לא נורא.

בתור התחלה צד את עיני מתכון לקינוח עגבניות ממולאות - לקוח מכאן ומעוות ושחוט על ידי תיעובי החזק לאניס, חוסר ההיערכות שלי בכל הנוגע למיץ תפוזים ויד דמיוני הטובה עליי.

הרכיבים:

5 עגבניות בינוניות ומעלה, בשלות אבל לא רכות

שני אגסים קלופים וקצוצים

4 כפות שקדים קלופים פרוסים

מיץ מתפוז אחד גדול ולימון אחד קטן

גרידה מתפוז אחד גדול ולימון אחד קטן

חצי כף קינמון

מקל וניל

כוס סוכר

רבע כוס מים

ההכנה

חותכים את חלקן העליון של העגבניות כמו כובע שכזה, מרוקנים אותם ושומרים את התוך בצד.

בקערה מערבבים את האגסים והשקדים יחד עם גרגירי מקל הוניל. שומרים את המקל בצד.

בסיר קטן ממיסים את הסוכר והמים – בלי לערבב! תנו לו לבעבע, להתקרמל מעט, להסמיך. מוסיפים את מיץ התפוז והלימון ואת מקל הוניל שנשאר מהסעיף הקודם ומצמצמים 8-10 דקות.

לקערת האגסים מוסיפים את גרידת התפוז והלימון, חלק מתוכי העגבניות ששמרתם (אנחנו לא רוצים שזה יהיה נוזלי מדי, ומאוד הגיוני שיהיה לכם הרבה יותר מדי תוך בשביל התערובת הזאת), הקינמון ורבע מהקרמל התפוזי שלכם.

מניחים את העגבניות המרוקנות בתבנית אפייה קטנה, ממלאים אותן בתערובת האגסים, סוגרים עם הכובע שחתכנו מהן קודם, שופכים מעט מהקרמל בתחתית התבנית ומזליפים מעט מעל העגבניות ומכניסים לתנור. תאורטית לעשר דקות. אם יש לכם טוסטר אובן מהגיהינום כמו לי, זה יכול לקחת גם חצי שעה ומעלה. אבל כעיקרון, בסופו של דבר יש לכם עגבניות שנראות בערך ככה -

 מגישים עם הקרמל הנותר לצד כדור גלידת וניל. אני ניסיתי עם קצת גלידה בטעם קרמל (טעם חדש לבן&ג'ריס, הביקורת בקרוב!), יצא ממש מעניין ודי מתאים.

אז, בתור קינוח העגבניות הראשון שלי? מוזר. אפילו מוזר מאוד. אני שמחה שהוספתי את מיץ הלימון כי החמיצות שלו עובדת, ושמחה שהפחתתי ממיץ התפוזים כי הוא משתלט למדי, אבל כך גם טעם העגבניות והאגסים די נבלעים בו ועל כן כאמור מאוד מומלץ להיזהר עם כמות פנים-העגבניה שאתם מכניסים לתערובת. השקדים נותנים פריכות, ותכלס העגבניה הולכת די טוב עם מתוק. אז, לא רע. אם משעמם לכם, אפילו הייתי ממליצה לנסות. אבל, זה לא מתכון שאמליץ עליו ללא הסתייגות. בניגוד למתכון הבא, שהוא גם הרבה יותר קל, וגם כל כך גאוני שפשוט אין לי מושג איך לא מצאתי אותו קודם. מחדל. פשוט מחדל. במקור לקוח מכאן, כל מה שעשיתי היה לוותר על הסוכר הדק ולהמיר בסוכר רגיל. בעיני היופי במתכון הזה הוא הזמינות שלו, וחבל להכביד בדברים שקשה למצוא בארץ. מה גם שלדעתי במתכון המקורי הוא שם פחות מדי סוכר ביחס למים. מסתבר שאני קצת סומכת על עצמי בדברים האלו עכשיו, שזה די מגניב!

עגבניות שרי טבולות בקרמל על עלי בזיליקום – קינוח, ממתק או טעימת פתיחה

סוף סוף יוצא לי להשתמש בצלחת הזאת!

רכיבים:

כוס סוכר

רבע כוס מים

עגבניות שרי עם ענף הכי טוב

עלי בזיליקום

הכנה

בסיר קטן, ממיסים את הסוכר והמים – כמו במתכון הקודם, בלי לערבב! הסמיכות של הסוכר תקבע האם הציפוי של העגבניה שלכם יהיה קשה ופריך או יותר ממתקי ורך. אבל – שניהם נפלאים. עשיתי שתי נגלות של ציפוי, אחת התקשתה לאבן והשנייה נשארה רכה יחסית וזה היה נהדר. מה שכן, בהחלט יכול להיות שהחום בדירה שלי פשוט מנע מזה להתקשות… הממ… לא משנה

בכל מקרה, כשהסוכר נמס כולו והחל להזהיב, מורידים אותו מהאש וטובלים בו את העגבניות. אם אין לכם ענף או שאתם חוששים מכוויות אפשר לנסות עם קיסם וכאלה. תאורטית אפשר להניח על רשת לייבוש, אני פשוט הנחתי כל עגבניה מראש על עלה בזיליקום.

מחכים שהציפוי יתקשה, ואוכלים! אני אוכלת קומפלט עם העלה. זה פשוט נהדר – הסוכר עם הטעם של השרי יוצר שילוב שהוא לא ממש מפתיע כמו מפתיע בכמה שהוא נפלא. וגם – כל כך יפה!

הפוטוגניות היא ללא ספק פלוס רציני של המנה הזאת

אז, אלו קינוחי העגבניות שלי. רוצים גם אתם לתת לי סיבות טובות לעשות דברים נוראים? אל תהססו וכתבו לי כאן בתגובות או בדף הפייסבוק של הבלוג!

פרוייקט ארוחת קיץ כולל גם:

אורז אפוי עם עגבניות מיובשות של "מעז יצא מתוק"

עגבניות ממולאות בורגול ועשבי תיבול של "טולטולים"

גריסיני עם ממרח עגבניות מיובשות של "המערוך המקפץ"

פיצילים של "בישול בזול"

קיש עגבניות וקישואים על תחתית קינואה של "משהו מתוק – הבלוג של וויני"

8 Comments on פרוייקט ארוחת קיץ – מתוקי עגבניות

  1. Revital Amir
    25 ביולי 2012 at 3:13 pm (2 שנים ago)

    הצילומים של עגבניות השרי מרהיבים ביופים.
    מנה מיוחדת העגבניות הממולאות,נשמעת קצת כמו לצאת להרפתקאה לארץ חדשה:-)
    עגבניות השרי בקרמל ,רעיון מדליק וביצוע מושלם. איך לא שמעתי על זה קודם? תודה לך.

    להגיב
    • Winnie Rottem
      25 ביולי 2012 at 4:42 pm (2 שנים ago)

      את שיחקת אותה ובגדול!!
      המשימה הכי קשה היתה שלך, ואני ממש מסירה בפניך את הכובע (טוב את המטפחת לא את הכובע)

      הקינוחים האלה מאדדדדדדדדדדדדד מסקרנים אותי, ואני אגב שמחה מאד שהורדת את האניס (ממש לא אוהבת)
      ומי שמכיר אותי יודע שאני "חולת בזיליקום"

      הם ניראים נהדר ו……… למרות שזה מוזר בהתחלה אזלדעתי נשמעים גם נהדר.

      להגיב
    • הדר
      26 ביולי 2012 at 8:59 am (2 שנים ago)

      תודה רבה :)

      להגיב
  2. עלמה
    25 ביולי 2012 at 4:56 pm (2 שנים ago)

    אני מתה על עגבניות בקינוחים, ושלך נראות כל כך יפות פה בצילומים. כיף של פוסט! טוב שהגחת מתערוכת הבוגרים לרגע

    להגיב
  3. אפרת
    25 ביולי 2012 at 9:37 pm (2 שנים ago)

    הפרוייקט שלכן פשוט מקסים ומעורר השראה! הקינוחים נראים כ"כ מיוחדים! ואהו :)

    להגיב
  4. הדס
    26 ביולי 2012 at 4:01 am (2 שנים ago)

    אין ספק שממש יצאת כאן מהקופסה של קינוחים קונבנציונלים! רציתי רק להציע למי שמחפש מתוקי עגבניות- ריבת עגבניות שרי מתוקה! שף שעובד בחברה שבה אני עובדת הביא איתו השבוע ריבה כזו שהוא הכין, חברה טובה הביאה גלידת וניל והיה מאוד טעים…

    להגיב
    • הדר
      26 ביולי 2012 at 8:59 am (2 שנים ago)

      כן, זו אופציה די נפוצה – אבל המחשבה על לעמוד מול סיר שעה מעוררת בי חלחלה כרגע :)

      להגיב
  5. טל
    26 ביולי 2012 at 9:51 am (2 שנים ago)

    כל הכבוד על האומץ להיות זו שמכינה קינוחים P:
    העגבניות בקרמל הן פשוט גאונות, והממולאות קצת פחות קורצות לי, אבל הצילומים נהדרים! ועל מי אני עובדת..אם זה היה לידי עם גלידת וניל מעל? ברור שהייתי אוכלת.

    להגיב

כתיבת תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: