ישנם סלטים רבים בעולם. סלטי פירות וסלטי ירקות. הסלט הזה הוא אי שם בין השניים. והוא גם מאוד טעים.

 

רכיבים לסלט:

זרעי חמניות

פומלית – קלופה לחלוטין

יצאה לי תמונת אורך בטעות. לא נורא.

 

תותים -פרוסים דק

משהו עלוותי וירוק – גרגר נחלים או חסה וקצת עלי בייבי. עניין של מצב רוח וטעם אני משערת. הרבה יותר קל למצוא חסה אבל אישית אני מחבבת את המרירות של גרגר הנחלים.

 

לרוטב:

חומץ בלסמי

משהו מתקתק – סילאן או סויה מתוקה

שמן שומשום (אסור להחליף או לוותר שמן שומשום שולתת!1)

 

ברמת הכמויות, זה בערך חצי בלסמי, ורבע מהשניים הנותרים. אבל מומלץ לטעום, לא כולם אוהבים את הבלסמי כל כך דומיננטי, או את הסויהסילאן. שמן שומשום כולם אוהבים, כי הוא שולט.

ברצינות, הדבר הזה משדרג כל דבר.

כוכבים בשמי הרוטב

אישית אני מעדיפה, בסלט הזה, להוסיף את הרוטב איש לצלחתו אחרי החלוקה. מעבר לעובדה שזה נותן לסלט לחיות קצת יותר זמן, זה רוטב די שתלטני (בעיקר אם אתם מחובבי הבלסמי), ואני פחות אוהבת את ההטבעה בו. חוץ מזה, קצת חבל לי להרוס את הצבע של התות על העלים…

זוהי, כעיקרון, התורה כולה. אפשר להוסיף לסלט עצמו תפוחים ירוקים חתוכים ולרוטב ג'ינג'ר למי שאוהב. כאמור, מומלץ לטעום תוך כדי.

הסלט הזה שובר לי בכיף את השגרה של חסה הפשוטה או עגבניות-מלפפונים סטנדרטי. מאחר ויש בו פירות הערך התזונתי שלו קצת פחות מרשים, אבל אני אתעלם מזה באלגנטיות. גרעיני החמנייה מוסיפים לו קראנץ', תותים בעיני הם טובים אוטומטית, והכל משתלב לו באופן קליל, צבעוני ומלבב למדי.

4 comments on “סלט של כל מיני דברים ותותים גם”

  1. הצילומים שלך ממש טובים..
    מקסימום אם כל התוכניות שלך יכשלו, תמיד תוכלי להפוך להיות צלמת אוכל ואני אזמין אותך לעשות בוק על המנות במסעדה שאני אפתח (שזאת התוכנית שלי למתי שכל התוכניות יכשלו).

    🙂

השאר תגובה