בין כל המחלות, הלימודים והחתונות (שתיים מאחורינו, נותרו עוד שתיים. מה נסגר?) יוצא שאני לא ממש מספיקה לראות אנשים. אז ניצלתי פוטנציאל טרמפ מא' ולקחתי את עצמי לראות את אחי האמצעי בכפר סבא. על הפטיסרי-קפה "נומילי" שמעתי רבות וטובות ממגוון בני משפחתי הבררנים (והצרפתים. [עריכה: שאחרי שקראו את הפוסט הזה טענו בחירוף נפש שאני מפרטת יתר על המידה ובדקדוק יתר, והמקום מושלם להפליא]), וכך הוחלט ששם נשב. המיקום מאוד נוח, ממש דקה מקניון ערים, סוקולוב פינת וייצמן, והעיצוב חמוד להפליא בגוונים כחולים וצהובים ועם מדפי עץ עמוסים כל טוב. שמחתי על כך שטרחתי ולקחתי איתי את חדוו"א, מצלמתי הנאמנה.

מאז ומתמיד חיבבתי קופסאות פח דקורטיביות

הזמנתי שוקו חם על פי המלצתו של אחי אם כי יש לציין שהוא המליץ, מלבד השוקו, על הכל. בנוסף הלכתי על בריוש אגסים וקרם שקדים (14 ש"ח) ומקרון פטל (כל המקרונים עולים חמישה שקלים). הוא הזמין מיל פיי (24 ש"ח, כתוב שם כ"מיל פוי". זה קצת הציק לי, אבל די בעייתי לכתוב מילים צרפתיות בעברית, בעיקר לקהל הרחב שלא מכיר את המונחים, אז ניסיתי להתעלם. ה"פיננסיה" במקום פיננסייר הוא זה ששבר אותי בנידון [ עריכה: שלא בצדק. ועל כך בפוסט העוקב. מעתה אימרו פיננסיה!]) ומקרון קרמל. יש מבצע של קפה ומאפה, אבל אני מודה ששכחתי לבחון בדיוק מה הוא כולל. בהחלט ייתכן שהבריוש שלי ניצל אותו. כמו כן קיבלתי כרטיסייה – קפה ומאפה עשירי חינם.

התיישבנו באחד השולחנות – יש כמה מהם בחוץ ומעט בפנים, לעיתים באופן קצת צפוף. זה לא הטריד אותנו במיוחד. השוקו כבר התחיל את כל העניין טוב. ייצוין שניתנה לנו הבחירה בין שוקולד מריר לחלב – בחרנו חלב. אני חושבת שהמגוון הוא אחד היתרונות הבולטים של המקום. השוקו עצמו היה מוצלח, לא מתוק מדי אבל עשיר, ולא הייתי מופתעת אם היו אומרים לי שהוא מעט מועשר בשמנת, כי על אף שבימינו מתבקש להניח שזה אינו המצב, ככה זה הרגיש.

בינתיים יכולתי לבחון את מגוון הדברים שאפשר לקנות ולקחת הביתה ממקומי האסטרטגי הצמוד למדפים. כמעט שמחתי שאני סטודנטית דלת אמצעים ושאני יכולה לשלוף את הטיעון הזה מול כל רצון ותקווה לקחת איתי איזו עוגה או קופסת עוגיות.

עד מהרה הגיעו גם המנות עצמן. הבריוש שלי היה מעט יבש, ולא הורגשה בו חמאה בכמות התעשייתית וחוסמת העורקים שאני מצפה לה ממאפה צרפתי הארד-קור (ראו ערך המתכון שפרסמתי כאן לבריוש). ועדיין, אני משערת שחלקכם אולי תעדיפו לאכול מנה שלא גורמת לכם להרגיש כאילו התחנה הבאה של היום, ראוי שתהיה רופא. היובש הוא זה שביאס אותי, בעיקר. בכל זאת, הבריוש היה טעים. האגסים וקרם השקדים הורגשו היטב והתאימו למנה, שגם הייתה נדיבה, לדעתי, בגודלה.

בריוש עם אגסים וקרם שקדים, מקרון פטל מבצבץ לו מאחוריו

המיל -פיי של אחי היה פשוט מצוין. הקרם היה טעים, הבצק עדין ופריך. וכמובן, הוא היה יפה להפליא. הנה, תראו:

Mille-feuilles, למי שתהה. מהמם אפילו עם הפלסטיק עליו.

לבסוף, חילקנו את המקרונים. התחלתי במקרון הפטל. בסיס של מקרון מתהדר בעובדה שהוא מאוד קשה להכנה ודורש דיוק מירבי. הצורה של המקרון הייתה טובה, ובסיס העוגיה קיבל את המראה המוקצף הזה שמקרון אמור לקבל, אבל המרקם היה מעט צמיגי, וזה אכזב אותי מאוד ביחס למחיר המקובל אך הללא ספק גבוה, וביחס לרמה הכללית של המקום. הקרם היה מוצלח, חמוץ ומתוק. לטעמי היה עודף נדיבות בקרם בשני המקרונים, אבל זה כמובן עניין של טעם.

מקרון הקרמל היה מצוין. הבסיס היה פשוט מושלם, אוורירי ופריך ואפוי בדיוק במידה. זה אמנם הדגיש לי מאוד את הפספוס של מקרון הפטל, אבל היה מהנה וטעים מאוד. מבחינת טעם, אני אישית נוטה להעדיף מקרונים עם קרם עדין או חמצמץ לכן כצפוי פחות העדפתי את קרם הקרמל המתוק. ואם זאת, מוצלח ביותר.

לאחר שסיימנו, חשבתי, למרבה זוועתו של אחי, ללכת ל"קפה סולל", בית מאפה צרפתי שמוקם מאחורי קניון ערים, ולהשוות בין הבריושים השונים. לדאבוני גיליתי כי המקום נסגר, לא ברור מדוע. בכל מקרה, שוכנעתי כי לנומילי יש הרבה פוטנציאל, ובעיקר הרבה מבחר. אמנם, מקום שמתהדר בשם פטיסרי פריזאי דורש, בעיני, דקדוק בכל הנוגע לביקורת כפי שאולי ראיתם. ועדיין, הרושם הראשוני שלי מהמקום הוא באופן כללי חיובי. בנוסף, דף הפייסבוק שלהם טוען שיש גם שירות עד הרכב, שזה די גאוני, אם יורשה לי לומר.

נומילי, סוקולוב 3, כפר סבא.

4 comments on “נומילי”

  1. שלום הדר
    תודה על סיקור המקום.
    אני השף קונדיטור וגם בעלים בנומילי.רציתי להגיב ברוח טובה על מספר דברים מאחר שאני מתרשם שאת מבינה בנושא אחרת לא הייתי טורח.לגבי המיל פיי הרי שתיקנו את הטעות בתעתיק כי גם אני מאמין בדיוק בפרטים הקטנים.לגבי הפיננסיה אני מבטיח לך שכך הוא קרוי ללא ר בסוף ואוכל בהזדמנות להסביר לך מדוע הוא נקרא כך.רק אציין שלפני שהתיימרתי להקים פטיסרי צרפתי, למדתי באחד מבתי הספר היוקרתיים בפריז ולאחר מכן עבדתי בפטיסרי צרפתית במשך חמש שנים ולכן אני מכיר היטב את המסורת הצרפתית לפחות בכל מה שנוגע לפטיסרי. לגבי הבריוש , לטעמי הוא אינו יבש ויש בו כמות משמעותית גדולה יותר של חמאה מבמתכון שפרסמת(את יכולה לבדוק אותי).מה שכנראה מטעה אותך הוא שאכלת את הבריוש ההוא בעודו חם מה שמדגיש את טעם החמאה ו"מוציא" אותה. כידוע לך, בצרפת אין מחממים את המאפים.
    בארץ נהוג לחמם את המאפים כדי להסתיר את טעם הבצק.
    לסיום אני ממליץ לך, כמו לכל לקוח חדש, לטעום את קרואסון החמאה העשוי מחמצת טבעית ועשיר בחמאה צרפתית כמו שלא תוכלי למצוא כמעט באף קונדיטוריה בארץ כמו שמעידים לקוחותינו הצרפתים הבאים מרחוק רק בשביל לקנות אצלנו ולהזכר לרגע בפריז.
    בידידות
    דן קלי
    שף קונדיטור ובעלים
    "נומילי"

    • שלום דן,
      באשר לפיננסיה, הדבר הפריע לי רק משום שהנוהג המקובל הוא לכתוב אותו עם "ר" בסוף המילה בעברית, ומעט הצחיק אותי הדימיון לעניינים פיננסים 🙂
      בהחלט לא ביקרתי את היומרה לפטיסרי. אם זאת, אני משתדלת לכתוב ביקורות מדוקדקות ככל האפשר ועל כן מפרטת. כפי שציינתי, התרשמותי הכללית מהמקום הייתה חיובית והידע והניסיון עליו אתה מדבר בהחלט ניכר.
      בכל מקרה, אני בהחלט סבורה שאבוא ואנסה את קוראסון החמאה עליו אתה ממליץ. תודה רבה שטרחת והגבת כאן, שמחתי מאוד על כך.
      הדר

  2. וואו! תעודת כבוד לבלוג שלך אם השף של המקום טורח לתקן… שמתי לב שלא נאמרה אף מילה על המקרון פטל…

השאר תגובה