0. תכינו הרבה דברים טעימים ושימו אותם במשלוח המנות והכל יהיה בסדר.

אחת מהבלוגריות העבריות החביבות עליי, עוגיו.נט, יצרה אירוע מגניב של חלופת משלוחי מנות שיתקיים שבוע הבא. "מגניב!" חשבתי לעצמי. ואז זה הכה בי – בניגוד לימי בית הספר היסודי העליזים, אין מי שיעזור לי הפעם. ובכלל, מדובר בליגה אחרת לגמרי. אנשים שיודעים להכין דברים. אנשים שיודעים מזון טעים מהו. וגרוע מכך – אנשים עם תנור נורמלי. מה אעשה? איך אעז להביא משלוח מנות אומלל לאירוע מכובד שכזה? אז תכלס, כן, כלל 0 הנ"ל עונה על רוב המקרים, אבל דברים כמו זמן, כסף וחרם על חברות מסוימות וזה כבר לא קל כמו שזה היה פעם. למזלי, יש עוד קצת דברים שיכולים לסייע למשלוח המנות שלי ושלכם להיות, אתם יודעים, לא מעאפן. אפילו אם אתם גרועים מטבחית כמוני.

כך קם לו פוסט זה, אשר נועד להסביר לכם איך להכין משלוח מנות מגניב, גם אם יש לכם יכולות מטבחיות נטולות בספק ואין לכם תנור ראוי לשמו – וכל זה בחמש נקודות פשוטות.

אגב, לפני שהספקתי לסיים לכתוב את הפוסט, בישול בזול פרסמה אף היא טיפים למשלוחי מנות, מנקודת המבט החסכנית כלכלית. מאחר והיא הרבה יותר אחראית ממני בנושאים האלו, אני ממליצה לכם בחום להסתכל גם בפוסט שלה – "משלוח מנות, הטיפים האולטימטיביים", כדי ליצור את השילוב המנצח של מחירים נוחים וחוסר מעאפניות 🙂 מסתבר שיש שם אפילו כמה נקודות חופפות, כך שכנראה יש בזה משהו!

1. אריזה זה חשוב

כמו בחברה השטחית והרדודה בה אנו חיים, גם במשלוחי מנות מראה חיצוני קובע הרבה – רושם ראשוני, וכאלה. אריזה נכונה יכולה לגרום למשלוח המנות שלכם להיות מושך ומגניב. יש מספר אופציות נגישות יותר ופחות:

אריזה שימושית יכולה לגרום לאריזה להיות קצת יותר מסתם צלחת. זה יכול להיות סל ניירות נחמד, או סלסלה מעוצבת וגדולה, או קופסת אחסון. זו אומנם האופציה היקרה יותר, אבל למשלוחי מנות גדולים נחמד לתת משהו עם ערך מוסף. אם אתם ממש רוצים להתפרע או להרשים – השמיים הם הגבול. החל מעציצים וכלה בתבניות עוגה מגניבות וכלי הגשה. אפילו דברים שטוחים יכולים לעבוד, הרי ממילא אפשר לקשור הכל בצלופן בסוף.

סלסלה זו האופצייה הקלאסית – שלושה עד עשרה שקלים ויש לכם סלסלה רגילה. מעשרה שקלים ומעלה זה הסלסלות השוות באמת. סלסלות בכללי זה נחמד וקלאסי ועשוי להיראות טוב אבל אם אתם רוצים לחסוך, ואתם מוצאים רק סלסלות עלובות למראה, אני מציאה שתוותרו ותעברו לאופציה הבאה.

סלסלות מגניבות במיוחד, שאם היה לי כסף הייתי קונה לבית בלי קשר למשלוחי מנות…

צלחותקערות חד פעמיות נחמדות. אין צורך להוצא סכומים גבוהים, פשוט לא להשתמש בעוד צלחת פלסטיק חד פעמית לבנה ודקיקה. בחנויות לכלים חד פעמיים יש לא מעט דברים נחמדים בשלל צורות (צלחת ריבועית, למשל, הרבה יותר מגניבה מעגולה), מעוצבים וצבעוניים להפליא. מה שמוביל אותי לנקודה השנייה –

2. תכניסו קצת צבע

כמו שסושי, ובעצם כלל מאכליהם של היפנים אהובי נפשי, מדגים לנו – צבעים ושילובי צבעים זה חשוב. מפית בצבע מוצלח ומחמיא לצלחתסלסלה, אפילו איזה פרח קטן, או סרט בד צבעוני – כל אלו יוסיפו הרבה למשלוח המנות שלכם. סרטים ומפיות אפשר לקנות בחבילות והם יספיקו לכם לפחות לנגלה הנוכחית של משלוחי המנות שלכם, וכנראה שאף ליותר. אגב, מצאת מפה חד פעמים שאתם מחבבים? גם אותה אפשר להפוך להמון מפיות. רק כמה דקות עם מספרים, וכאלה. ברוב המקרים, משלוח המנות שלכם שילוב של מוצרים קנויים ומוצרים אפויים. חשבו על זה כשאתם אורזים וקונים מצרכים – משלוחי מנות אפויים כמעט ודורשים צבעים עזים שילוו אותם.

בדיקה קלה שעשיתי גילתה שיש מפיות בצבעים שאפילו אנחנו בבצלאל לא שמענו עליהם.

3. מה אליס הייתה עושה?

רוצים לתת קצת משהו נוסף לעוגיות שוקולד הצ'יפס הטעימות אך הסטנדרטיות שלכם? מה לגבי עוגיות ענקיות, או קטנות במיוחד? אוכל קטן או גדול במיוחד זו הנאה משונה כזאת שאני מרשה לעצמי לחטוא בה. רק לפני שבועות מספר שותפתי היקרה עמדה לזרוק שאריות בצק וכשהזדעקתי על כך, הכינה לי מהן עוגיה אחת ענקית כי לא היה לה כח. הדקות בהן ניסינו להבין כמו מה העוגייה נראית היו הדקות הטובות בחיי. טוב, לא באמת. אבל העוגיה הייתה טעימה מאוד. זה לא רק עניין של גודל – גם צורות נחמדות מוסיפות הרבה. זה הזמן להוציא את החיתוכיות מהארון!

אנחנו התלבטנו בין מר המיולין לבוטן. עכשיו דמיינו את זה אפילו גדול יותר, עם שוקולד צ'יפס ובתאורה מוצלחת.

4. לא על התנור לבדו יחיה האדם

אז, נניח, איכשהו, סתם דוגמא היפותטית, שאתם, נניח, סטודנטים קשיי יום שיש להם רק טוסטר אובן. אז, יש הרבה דברים שאפשר להכין בטוסטר אובן – כמו למשל את רוב העוגיות. אבל יש גם דברים שאפשר להכין בלי אחד כזה. תמרים ממולאים אגוזים, אגוזים ממולאים מרציפן, תמרים ממולאים באגוזים שממולאים במרציפן, מרציפן ממולא בעוד מרציפן – מרציפן ביתי זה אחד הדברים הבאמת טעימים (אך המעט יקרים). מלבד זאת, שלל טראפלס שהאינטרנט למינהו מציע לכם יכולים להיות חלופה זולה ומרשימה אם משלוח המנות שלכם לא אמור לעבור מסע בדרך – שימו לב למגבלות הדברים שאתם מביאים – אוכל נמס או מפורר גם לא נראה טוב וגם פחות כיפי מאוכל במצבו האידאלי.

בכל מקרה השנה, אם הכל יילך כשורה, פיתרון המקוריות של משלוח המנות שלי עומד להיות ריבות ביתיות. גם קל להכנה, זול יחסית, מוסיף צבעוניות נהדרת ואפשר לארוז בצנצנות חמודות. אגב, אני ממליצה לשמור ולאגור צנצנות בדיוק למקרים כאלו, ובאופן כללי תמיד יש מה לעשות עם צנצנות. יש גם לא מעט מתכוני עוגות בצנצנת שמסתובבים ברשת, חלקם אף ללא אפייה. כמו שציינתי לגבי הטראפלס, במידת הצורך שימו לב שאתם לא מכינים דברים שדורשים קירור וכו'.

רעיון לשנה הבאה – תמצית וניל ביתית. מתנה קצת יקרה ביחס לשאר, אבל הו כה מגניבה. חבל שזה לוקח מספר חודשים עד שהיא שווה משהו…

5. אל תביאו אוזניי המן מגעילות

פשוט אל, באמת, זה לא לעניין. אם אתם ממש חייבים אוזניי המן, או שתכינו אותם בעצמכם ממתכון טוב או שתקנו במקום ראוי לשמו.

12 comments on “איך להכין משלוח מנות שאינו מעאפן”

  1. משהו שאנחנו היינו עושים בבית: במהלך השנה, אוספים את הסלסלאות של הפטריות/תותים/וכו'. בשביל הכנת המשלוח מנות, פורסים בפנים מפית צבעונית, ממלאים ושמים בתוך שקית פלסטיק קטנה, עם הפתח כלפי מעלה – אותו קושרים בעזרת סרט צבעוני.
    נכון, צריך למצוא מקום לשים את הקופסאות המצטברות, אבל זה נורא חמוד וחוסך כסף בסופו של דבר. יש הרבה צבעוניות כבר באריזה, בין הסלסלה הירוקה והמפית והסרט הצבעוניים. בנוסף, הסלסלה מספיק עמוקה כדי לתת כמות מכובדת, אבל לא כ"כ גדולה שצריך לשים המון בפנים רק כדי שהיא תראה חצי מלאה (חוץ מזה, קטן = חמוד).

    • את ממש צודקת בעניין הגדלים. מגה עוגייה או כמה מיני עוגיות זה הרבה יותר שווה מסתם עוגיות רגילות.
      כשיש חוסר בתנור, אני הכי אוהבת לטבול דברים בשוקולד – תותים זה הכי שווה, אבל גם פירות יבשים, מקלות בייגלה ודומיהם. איכשהו משהו טבול בשוקולד גורם הרבה יותר רושם משהוא מצריך מאמץ.

  2. אזני המן מגעילות של משלוחי מנות בפורים זו ה-טראומה שלי מהחג הזה. באמת. אפילו יותר מהטרואמה שבלהתחפש כל שנה מחדש לליצנית

  3. מעולה! אני שוברת את הראש כבר כמה ימים בתוך מה לארוז את משלוח המנות שלי לאירוע של עוגיונט. נתת כמה רעיונות נחמדים! אגב, נתקלתי גם אני ברשימה של "בישול בזול" והרעיון שלה לאפות אוזני המן קטנים נפלא. איך לא חשבתי על זה קודם? קטן ומרוכז זה הרבה יותר טעים!

  4. וואהו! אהבתי מאד את הרעיון של ליצור עוגיות ענקיות במיוחד.נשאר לי עוד חצי כמות בצק במקרר ואני מיד נגשת לבצע את זה
    השנה אפיתי אזני המן רגילות למדי(כמו כל שנה) וארזתי אותן לכבוד הילדים כך:
    http://tinyurl.com/85xcuxb
    תודה על ההשראה.

    • אני מתה על עוגיות בוטנים של פסח, ואני גם אוהבת אוזני המן, פשוט לא את הגרועות 🙂 אם כי אני מודה שלפני כמה ימים הייתי ממש רעבה ואכלתי לא מעט מהן בהנאה מרובה…

השאר תגובה