כצרפתייה למחצה וכבת אדם באופן כללי, יש לי חיבה למאפים צרפתיים. את רובם, כך הבנתי במרוצת השנים, לעולם לא אכין בבית. אבל את חלקם בהחלט כן. כזה הוא הבריוש – מאפה שמרים עתיר חמאה, נימוח, אימת עורקים ומשמח לב אדם. אתמול, בסדנת מאפים צרפתיים מצוינת במטבח של גליה, התוודעתי למתכון חדש לבריוש שהוכרז אפילו על ידי אימי כאחד הבריושים המוצלחים ביותר שאכלה, שזה די מרשים. ועל כן הרי הוא לפניכם – מוגש כשירות טעים לציבור. שימו לב, זהו מתכון לבריוש שנמצא קושי על סף המתקתק, כפי שהוא אמור להיות, למען האמת. אפשר להוסיף תוספות שונות, כמו למשל גרידת לימון/תפוז, שוקולד, צימוקים וכו'. המתכון עצמו פשוט, אבל דורש קצת המתנה – בעיקר התפחה של לילה. תודה רבה לגליה שאפשרה לי לפרסם אותו ברבים.

בריוש צרפתי

רכיבים

חצי קילו קמח

30 גרם שמרים טריים/15 יבשים

5 ביצים

65 גרם סוכר

10 גרם מלח

75 גרם חלב או מים (לכו עם החלב, אם כבר אז כבר!)

300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

מערבבים במיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח.

כשמתקבל בצק אחיד וחלק, מוסיפים את המלח. מוסיפים את החמאה, קובייה קובייה.

לשים עד שהבצק חלק ואחיד בשנית.

מתפיחים כ-10 שעות במקרר – לא לדלג! חשוב ביותר.

מוציאים את הבצק התפוח מהמקרר ויוצרים ממנו את הצורות הרצויות. יש המכינים בריוש בתבניות מלבניות גדולות, כמו לחם. אישית, אני מעדיפה בהרבה את הגרסה האישית. בעיצוב הקלאסי, יוצרים כדור של בצק ומטביעים מעליו כדור קטן יותר, אבל זה לא באמת משנה. את הצורות מניחים בתבניות ששימנתם בחמאה מבעוד מועד (בצרפת, אין דבר כזה יותר מדי חמאה, וכל המרבה הרי זה משובח) ומברישים בביצה. כפי שניתן לראות, בבריוש שבתמונה פיזרנו גם מעט סוכר גבישי מלמעלה.

בריוש לפני אפייה – הוא עוד יתפח לא מעט

מניחים להתפחה בתא התפחה – במקרה שלנו, תנור מכוון ל-30°. מתפיחים עד להכפלה.

מחממים תנור ל-180°. מעבירים את התבניות לתנור (ניתן למרוח שוב, בזהירות, חלמון ביצה) ואופים, תחיל ב-180° ולאחר מכן מנמיכים את התנור ל-160°. הזמנים משתנים בהתאם לגודל (התפחה 3-4 דקות, אפייה 5-15 דקות).

סיימתם? יש לכם בריוש! בתיאבון!

בריוש עם שוקולד, בלי שוקולד, עם סוכר למעלה או בלי – בכל מקרה, אחת מארוחות הבוקר המפנקות החביבות עליי.

בפינת הקישור הרשומתי, Cannelle et Vanille הוא בלוג שאני מודה שבקושי יוצא לי לקרוא. הפוסטים הארוכים שלו נוטים להישאר בקורא ה-Rss שלי ומחכים לזמן בו אוכל להתעמק בהם. אבל עד אז, אני תמיד מעיפה מבט בתמונות – פירות, עשבים, מקומות. ילדים בשדות, ערימות תבלינים ומדי פעם גם נוף כפרי. זה בהחלט בלוג שמכניס אותי לאווירה, עם הרבה צבע, סגנון ואור. בתמונות אני רואה סיפור, גם אם עובר די הרבה זמן עד שאני יכולה לשבת ולקרוא אותו. אם עוד לא הכרתם, מומלץ לפחות לכל הפחות להציץ פנימה.

5 comments on “בריוש צרפתי אמיתי”

השאר תגובה