יש דברים שפשוט נכון לעשות. אחד מהם הוא להביא לכם את המתכון המופלא של אמא של א' – הגר – לגלידת בזיליקום. כל כך נכון, כל כך הגיוני, שאין פלא שזה הדבר הראשון שחשבתי עליו כשהוכרז שהרכיב לאתגר החודשי של מנטקה יהיה גלידה.

021

אז, בכל המשפחה המורחבת של א', יוצא שבעיקר אני והגר מעריכות את הפלא הבזיליקומי הזה. מתכון נפלא שהיא המציאה לבד, שמשלב את הניחוח הנהדר של הבזיליקום, מרקם קריר ונעים של גלידה, וכמובן – הסוכר. שזה מצוין – כי זה אומר שיש יותר לאכול. הכל התחיל בפרפה בזיליקום ורוטב פטל בכנס אי שם בזלצבורג. אחרי כמה ניסיונות שחזור צץ ועלה דווקא ג'ימי אוליבר, שכותש וניל עם סוכר כדי למצות את טעמו. כך הלך, התבהר ונולד לו המתכון, שמשתמש בכתישה של הבזיליקום עם הסוכר, באופן שממצה את טעמיו היטב. כמה שינויים נוספים, ואני מוצאת את עצמי לפניכם היום, מרגישה שאני חושפת איזה סוד מגניב במיוחד, מרוצה מהכמות (ההולכת ופוחתת…) של גלידת הבזיליקום שמחכה לי במקפיא. המון תודה להגר, שגם מדגמנת פה בפוסט ידיים מיומנות להפליא.

את המתכון אפשר להכין עם מכונה או בלי. כאן בתמונות תראו גם וגם, ואני מבטיחה לכם שגם בגרסה נטולת המכונה זה היה מצוין, וההבדל הוא מינורי, בעיקר במרקם.

אז!

רכיבים

חבילת בזיליקום

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים

3/4 כוס חלב

חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה

כותשים היטב את הבזיליקום עם הסוכר. כאן כל הבזיליקומיות הבזיליקומית עוברת לסוכר. נום!

bazilice2

bazilice3

מוסיפים 3 חלמונים ומקציפים הכל יחד

bazilice4

bazilice5

bazilice7

מוסיפים את החלב, מערבבים ומסננים במסננת צפופה, שלא ישארו יותר מדי חתיכות בזיליקום בפנים.

מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה.

אם אין מכונה: מקפלים יחד ומעבירים למקפיא

אם יש מכונה: אפשר לקפל ולהעביר למכונה, ואפשר לתת למכונה לקפל. פשוט שמים את תערובת הבזיליקום במכונה, ומוסיפים לאחר ההקצפה את השמנת המוקצפת.

ו…אמ… זהו! פוף!

bazilice6
לפעמים שאריות זה יפה
bazilice8
ללא מכונה – גרסת הצנצנת.

14 comments on “גלידת בזיליקום”

  1. אוי, את והתמונות ההורסות שלך..
    הגלידה נשמעת מסקרנת. לגמרי משהו שצריך לטעום. ואם זה ירוק ומכיל בזיליקום, אז זה כאילו.. סלט קפוא, נכון? וסלט זה בריא, אז צריך לאכול המון המון המון?

    • קצת קשה לכמת את זה, מלח מחזק טעמים מעצם הוייתו. אבל הטעם והריח של הבזיליקום מורגשים מאוד! בדיוק בשביל מיצוי הטעמים כותשים את העלים היטב עם הסוכר בהתחלה.

    • הממ… זו שאלה מצוינת. אין לי מושג. אם כן אני משערת שצריך לא מעט, ואני לא בטוחה שהטעם יהיה חזק באותה המידה. אם את מנסה, אני ממש אשמח לשמו על התוצאות! מלבד הבזיליקום המתכון לגלידה הוא די סטנדרטי, אז אני משערת שבמקרה הכי גרוע תצא לך גלידת שמנת בטעם עדין.

  2. תמונות יפהפיות!

    במוסלין במחנה יהודה יש (או לפחות היתה) גלידת בזיליקום מדהימה.
    נשמע מתכון ששווה לנסות.

  3. וואי הדר – נפלא וקסום – עשית לי חשק!!
    ואם יורשה לי, תגובה לשאלה של יעל. לגבי שימוש בבזיליקום קפוא כמה דברים: מאחר והבזיליקום קפוא העוצמות שלו פוחתות – צבע, ארומה, נפח וה"פרשיות" FRESH. הארומה של המנטה שבבזיליקום – לא תהיה וחבל….

  4. טוב, ברור שהכנתי את זה בבית. יצא נחמד מאוד, אבל קצת מרגיש לי כמו לאכול פסטו קפוא. יכול להיות שעדיף להשתמש בפחות מקופסת בזיליקום שלמה, כדי שיהיה לגלידה רק ניחוח מרומז של בזיליקום ולא "בזיליקום-לפנים!" כמו שיצא לי… אבל בהחלט היה ניסיון מעניין וטעים. 🙂

השאר תגובה