אתמול אחרי חישוב מהיר נאלצתי להכיר בעובדה שאם אפסיק לאכול לחלוטין, המינוס שלי יהפוך לפלוס בערך בינואר. מאחר ואני לא ממש יכולה להפסיק לאכול ואין לי הרבה זמן פנוי, נראה שחיי מתקדמים לכיוון של "אוכל לשבוע", שזה די אומר להכין המון אוכל בתחילת השבוע ולאכול אותו – מפתיע נכון? – כל אותו השבוע, בערך.

כך יצא שהכנתי את המתכון הבא, שמצאתי במקור כאן ויצא לי לחשוב עליו מעט. עלות משוערת : כ-30 ש"ח, תלוי מה מזה יש בבית. אני משערת שאם אתם לא אני, זה גם לוקח זמן יחסית קצר כי אפשר לעשות את הרוב במקביל.

רכיבים:

עדשים אדומות כוס איקאה גדולה מזכוכית2 כוסות חד פעמיות פשוטותכוס וחצי בגודל בינוני? אף אחד לא מדבר על כוסות…

שלושה תפוחי אדמה

3-4 בצלים (בצל מטוגן! אום נום נום)

פחית של חלבנוזלקרם קוקוס. מעולם לא ממש הבנתי את ההבדל.

ג'ינג'ר המתכון המקורי אמר כפית של ג'ינג'ר מגורד. אני פרסתי לפרוסות דקות והשתמשתי בחתיכה קטנה, בערך ארבעה סנטימטרים שורש (נו באמת, אין לי משהו שמגררים בו. זה מפתיע בכלל שיש לי סירים) הג'ינג'ר הוא אופציונלי, לא קריטי בכלל… ניסיתי גם בלי, יצא סבבה, אולי טיפה פחות מעניין. בכל אופן, הריח של ג'ינג'ר טרי כשחותכים אותו זה כמו קסם והיה שווה את זה למדי.

שום ניסיתי בין שן לשלוש, אבל אני לא מטורפת על שום.

קארי קוראים יקרים: מלבד שוק מחנה יהודה, ירושלים היא זוועה קולינרית. כנס לסופר רנדומלי בירושלים ויהיה לך מזל אם יהיה שם פלפל בגרגירים. אי לכך, הייתה לי אבקת קארי פשוטה, וקארי הודי מבית אמא שהכינותי מראש. את אלו ערבבתי בעוז, תוך כדי בישול, לפי הטעם. יוצא לדעתי 2 כפות מכל אחד. בכל אופן, הכיוון הוא קארי יותר צהוב, פחות אדום.

דברים שנחמד להוסיף:

• טופו כן, אני אוהבת טופו. ככל מי שהיה במזרח אני יודעת שניתן להכין אותו טוב. וזה טעים. ויש לזה שם כיפי.

אורז מאחר והתבשיל נזידי משהו, אין כמו להגיש אותו בקערה ולהוסיף אורז מדי פעם, ממש כמו בתאילנד. חוץ מזה, אורז זה זול ומשביע.

אופן הכנה:

מבשלים את העדשים (בבערך פי 1.5 מים, לאזור ה-12 דקות, על סיר)

חותכים לקוביות ומבשלים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף (איזה כיף לבשל במיקרוגל! כבאיזור ה15-20 דקות בסיר למיקרוגל בכמה סנטימטרים מים, או כמו שאנשים נורמלים מכינים תפוחי אדמה, אני לא יודעת איך הם עושים את זה)

מטגנים את הבצל, ואחרי שכמעט מוכן מוסיפים את השום והג'ינג'ר (יש לי השערה שהטעם יהיה מורגש יותר אם אוסיף את אלו בשלב מאוחר יותר לתבשיל עצמו, אבל נוח לי עם טעם עדין). אם רוצים טופו, מטגנים קצת את הטופו.

לוקחים סיר או אפילו משהו שהוא יותר בסגנון ווק, ושמים בו את כל המטוגנים, הכזהו של הקוקוס ואת תפוחי האדמה. מתבלים בקארי, בדי הרבה מלח וקצת פלפל ומערבבים קלות פה ושם. מכניסים לכל זה גם את העדשים – אישית אני מוסיפה אותם רק בדקות האחרונות כי יש להם נטייה להידבק לסיר ואני מעדיפה לערבב חמש דקות ולא 20. כשתפוחי האדמה מוכנים,  כל העסק מוכן, ונראה די… לא משהו. אבל זה מאוד טעים.

4 comments on “תבשיל של דברים בחלב קוקוס”

  1. חלב קוקוס וקרם קוקוס הם בעלי טעם דומה, אבל חלב הקוקוס לא מורגש (הוא נוזלי) וקרם הקוקוס נותן תחושה של רוטב סמיך וטעים. אני אישית מעדיף את הקרם, כי אני אוהב את הסמיכות שלו ואיך שזה משתלב, נניח, עם אורז.

השאר תגובה