נתחיל בסוף – בפוסט הזה יש מתכון לעוגיות חתונה מקסיקניות. הן בערך מה שמוצאים במילון כשמחפשים את הערך "נימוחות". טעימות. פריכות. אומנומנומיות לגמרי.

ספציפית בפוסט הזה הן יהיו גם צבועות בסגול.

עוגיות חתונה מקסיקניות

מעשה שהיה כך היה – אי אז לקראת פסח נערך דיון מרתק בקבוצת בלוגרים. היה זה מופת של דיון איכותי בו הרבה אנשים הגיבו באפן ענייני ומנומס לאנשים שהם ממש ממש לא הסכימו איתם. זה היה נהדר. זו היוותה קרקע פוריה לויכוחים נוספים, כמו מי לוקח – רייסטלין או גנדלף (רייסטלין.). וברגע שהתחילה הגיקיות, לא היה איך להפסיקה. באווחת מקלדת כתבתי את הביטוי "בלוגרים של אש וקרח" וידעתי שלא משנה מה צריך פרוייקט בלוגרים של משחקי הכס (למי שלא מכיר, סדרת הספרים המקורית עליה מבוססת הסדרה "משחקי הכס" נקראת "שיר של אש וקרח") ולו כדי שנוכל להשתמש בכותרת הזו. אז הנה!

הלוגו המשובח באדיבות גיל מהבלוג המצוין "מבשל ואוכל"
הלוגו המשובח באדיבות גיל מהבלוג המצוין "מבשל ואוכל"

הרעיון היה פשוט. כל בלוגר שבא לו מפרסם פוסט מזון כלשהו בהשראת הסדרה, בין אם אלו שלל מאכלים ווסטרוזיים או פשוט מאכל שהולם במיוחד דמות כלשהי. הכל הולך.

אני? אני מיד חשבתי על חתונות. לא מהסוג שלי (עליו עוד נדבר בוודאי בקרוב 🙂 ) אלא מהסוג של הכותב,  ג'ורג' ר. ר. מרטין. ספוילר בהמשך אגב – אם טרם ראיתם את פרק 3 של העונה הנוכחית או קראתם את הספר השלישי, דלגו למתכון.

בקיצור, ידוע שה"יופי" בחתונות של מרטין זה שהן… צבועות בצבעים לא מאוד עליזים. על כן ידעתי שאכין עוגיות חתונה מקסיקניות בצבעים. אדום יוצא קצת מוזר וורדרד אז הלכתי על חתונה שרובנו… חיבבנו יותר, הלו היא החתונה הסגולה. צבע העוגיות במקור הוא בהיר וזהוב קלות, כפי שניתן לראות בתמונה, אבל הסגול הולם אותן – מבפנים צבע חי ומהמם ומבחוץ העוגיה בגוון שממש מזכיר את החתן העונתי החביב על כולנו.

עוגיות חתונה מקסיקניות

אז, כמו שאמרתי – העוגיות פשוט מהממות. מליחות ומתיקות עדינה עדינה. ונימוחות. כבר אמרתי נימוחות? לקוחות במקור ממתכון של דפי מתכוני הקיבוץ ממנו הגיע א', אלו עוגיות ש,לפי טענתו, זיכו אותו במספר הצעות נישואין. אני בקושי טעמתי מהן אך זכרתי אותן לטובה, ואחרי שינוי קל בכמות הסוכר, הרי הן לפניכם.

המתכון לוקח גג חצי שעה מתחילתו ועד סופו (בהנחה ואתם מצליחים להכניס את כל העוגיות בתבנית אחת, מה שאני לא הצלחתי אבל איש ותנורו), ומספיק לכ-65 עוגיות

 


רכיבים

קמח – 2 כוסות

חמאה מלוחה – 230 גרם (רכה, לא מומסת!)

אבקת סוכר – 5 כפות גדושות לבצק, ועוד כמות נאה לציפוי

תמצית וניל – 2 כפיות

אגוזי פקאן קצוצים – כוס

אופציונלי: צבע מאכל בצבע החתונה החביבה עליכם. אני השתמשתי בצבע מאכל ג'ל בצבע סגול.


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות בערך.

מערבבים את כל הרכיבים ההכרחיים עד ליצירת בצק רך מאוד ואחיד, קצת כמו פלסטלינה מאוד רכה. אם רוצים, מוסיפים מעט צבע מאכל לפי הצורך, ומערבלים עוד קצת. שימו לב שאם אתם משתמשים בצבע מאכל, מרקם הבצד ישתנה מעט. זה בסדר.

על תבנית גדולה פורסים נייר אפייה. מגלגלים כדורי בצק קטנים, בגודל של מסטיק עגול גדול (או קוטר פקק קוקה קולה סטנדרטי) ומניחים אותם על התבנית עם רווח של כעוגיה בין עוגיה לעוגיה.

מכניסים לתנור לבערך רבע שעה – עשרים דקות, עד שהעוגיות מזהיבות, או במקרה של עוגיות צבועות, משחימות מעט ודקירה זהירה מראה שהן קשות.

מניחים לעוגיות להתקרר (קצת, הן עדיין צריכות להיות חמות), ומצפים באבקת סוכר. ניתן לעשות זאת על ידי גלגול בשקית, או שקשוק קל בקופסא, אבל אני מעדיפה פשוט לפזר מעליהן כמות נאה של אבקת סוכר, להפוך ופזר שוב. פחות מסובך ומלכלך, והעוגיות שבירות יחסית כך שזה מונע שבירה.

בתאבון!

 

פוסטים נוספים ב"בלוגרים של אש וקרח":

אפרת מ-מדריך השופיסטית לגלקסיה עם עוגת גבינה ניו יורק בנוסח ווסטרוז 

דניאלה מ-פרפראות הכינה שני פוסטים: סמיפרדו תות ברוטב פיקנטי  וכרעי עוף ברוזמרין ובלימון

טל מ-מה יש לאכול עם מאפינס הלימון של סאנסה סטארק. 

ענת מ-על עיצוב ושאר ירקות עם פסטה פוטנסקה

רחל מ-בישול בזול עם כדורי שוקולד לבן ולימון בסגנון המבצר האדום

אירנה מ-בלוזוגי עם  שושני אש וקרח

טליה מ-Ex Cocina עם גאלט דה רואה מלכותי

גיל מ-מבשל ואוכל עם פלפלים חריפים ממולאים גבינה

6 comments on “בלוגרים של אש וקרח – עוגיות חתונה מקסיקניות”

    • שימי לב – חמאה רכה, לא מומסת! אני גם אבהיר זאת בפוסט.
      ואל דאגה, אין צורך בדבר מלבד הרכיבים שציינתי במתכון.

      אם את מכינה – אשמח לשמוע ולראות איך יצא 🙂

      בתאבון!

השאר תגובה