בשיטוטי ברחבי עולם בלוגי המזון הופנתי לאחד חביב וזמין במיוחד, בישול בזול. מעבר לעובדה שהוא קליל ופשוט להבנה (אפילו לי), הוא מציין מחירים וכאלה, שזה תמיד יעיל ולא תמיד קיים בבלוגים. לאחרונה הוא אף הפציע במתכון מסקרן במיוחד (כאן) של טראפלס עם קממבר בהשאלה כלשהי מכאן. בעוד הבלוגרית נאלצה להכין את הטארפלס עם ברי מאילוצים שונים, החלטתי לנסות בעצמי את הגרסה הקממברית, יען כי זה נשמע הזוי ומגניב גם כן. אצתי רצתי, קניתי קממבר, וניגשתי לעבודה.

שאלתי את עצמי, למה קממבר? אמנם יש מעט טעם, אבל אני לא בטוחה שהוא מצדיק את השימוש. זה מאוד מאוד עדין ולאו דווקא עדיף על פני טעמים אחרים. נוכחתי שאפשר להחליף די בקלות את הקממבר בחמאה, אבל אז אני חושדת שהטעם יהיה חמאתי מדי עבורי (איש איש וטעמו), ואחרי השוואה קלה של ערכים תזונתיים של קממבר עם הנתונים של חבילת החמאה בביתי מסתבר שקממבר די עדיפה על חמאה (ברמת קלוריות ושומן רווי למשל), שזה נחמד. מה גם, שאין לדעת מתי יגיע המחסור הבא בחמאה.

רכיבים:

1/2 כוס שמנת מתוקה
90 גרם גבינת ברי שמורידים לה את הקליפה
200 גרם שוקולד מריר אני השתמשתי בגרסת העלית עם 60% מוצקי קקאו. אם אתם חובבי מתוק, כאן המקום לגוון בשביל מתיקות רצויה. אוהבים מריר? לכו על משהו מריר יותר. מתוק? מתוק יותר.
גרידה מתפוז אחד הו פומפייה, אנו נפגשים שנית!

לציפוי שכזה

אבקת קקאו

אופן ההכנה

מרתיחים את השמנת בסיר.

התחלה צחורה ומבשרת טובות

ממיסים לתוכה את הקממבר.

מורידים מהאש.

שוברים את השוקולד ומכניסים אותו לסיר, עד שהכל נמס באופן חביב.

כה יפה

מערבבים לכל זה את גרידת התפוז ומכניסים למקרר לכמה שעות.

לוקחים ככף מלאה למדי מהשוקולדיות שיש לכם בסיר, ומגלגלים לכדור בעזרת הידיים. זה מלכלך בטירוף. אני יותר מעכתי את זה לצורה סמי-כדורית. את שלב הגלגול בקקאו (מגלגלים את הכביכול-כדורים בקקאו…) עשיתי די בזהירות ותוך ניסיון נוסף להקנות לזה צורה כדורית יותר. זה לא עבד משהו, אבל הטעם נשאר טעים ביותר. מכניסים קצת למקרר וזה מוכן.

ב"בישול בזול" יש גם טראפלס עגול ויפה יותר, והוא גם מונח על צלחת אמיתית וסמי אובלית (!) שכזו. אבל, זה מה שיש ועם זה ננצח... בקרוב בלילות שימורים - צלחות אמיתיות! חסל סדר תמונות תקריב?

הקטע של גרירת התפוז נהדר. אני לרוב סקפטית בקטעים האלו, אבל גם הטעם מצוין וגם נתקלים מדי פעם בחתיכות וזה מוסיף. תגובות הסועדים היו חיוביות ביותר. בכל מקרה, עכשיו מעניין אותי לנסות סוגים נוספים של גבינות. אולי אחרי שהעורקים שלי יחלימו.

2 comments on “טראפלס שוקולד-תפוז עם קממבר”

  1. מגניב! איזה יופי!
    אני ממש שמחה שניסית (ושצלחת את נסיונותי הכושלים לכתיבת אוכל לירית). בהחלט די והותר קרדיט ניתן- אני מסמיקה. אני רק מצאתי את המתכון ברשת. אבל תודה מקרב לב.
    אה ולמקרה שתרצי להכין שוב- את הגלגול אני מבצעת ב-2 שלבים. זה דורש יותר זמן קירור, אבל הופך את הגלגול ליותר קל ופחות מג'ייף.
    בשלב ראשון אני מחלצת גושי טראפלס עם כף לתבנית ומקררת את הגושים לעוד כמה שעות. בשלב השני אני מגלגל את הגושים בידים ואז בקקאו. לכן הכדורים יצאו כדוריים יותר, והם נמסים פחות על הידיים.
    יכול להיות שהייתי צריכה לכתוב את זה…
    טוב. אני הולכת לשוטט לך בבלוג.
    חג שמח!

    • עקב שיחת טלפון שהייתי צריכה לשטוף בשביל לענות לה את הידיים, יש לי אפילו שאריות מהנגלה הנוכחית לנסות עליהם את השיטה 🙂 חג שמח גם לך!

השאר תגובה