פוסט זה מובא לכם בחסות המסע לעדכון הבלוג. נכון לעכשיו, זה ממתכוני הוופל הבלגי המוצלחים והעשירים שניסיתי. הוא גם זכה לתמונה מעודכנת- הרי היא לפניכן. הערות נוספות שלי בכתב הנטוי.

וופל בנוסח לייג'

דרך חיפוש מתכונים מפרך נתקלתי בלא מעט טענות שוופל בלגי מקורי עשוי בצק שנתחב אל המחבת. חיפשתי אחר מתכון מוצלח ולבסוף הגעתי לזה שהביקורות עליו היו פשוט מוצלחות מכדי לא לנסות. מה אומר? הוא מושלם. פשוט מושלם. חברתי טוענת שהטעם מזכיר את זה של דניש. אני לא טרחתי לבחון את העניין. מדובר בוופל מאוד חמאתי, מאוד עשיר, שלא צריך תוספות, לדעתי.


רכיבים

2/3 כף שמרים צר לי על המידות המשונות. ככה זה כשמתרגמים כמויות. אם זה עוזר לכם, מדובר בכ-7.08 גרם, שזה למעשה טיפ טיפה פחות מ-2/3 כף, אבל מי סופר הא?

2 כוסות קמח

3/4 כוס של קוביות סוכר במקור זה פניני סוכר, אבל כאלו קצת קשה למצוא. שמועות אומרות שיש באיקאה. אני מדדתי בכוס קוביות, ואז ריסקנו אותם לשבבים, יצא מצוין. לא לוותר על המרכיב הזה. סוכר רגיל פשוט לא יהיה אותו הדבר. אגב, המתכון המקורי מציין כוס שלמה, אבל שמנו פחות ויצא מתוק בדיוק במידה, אז זו הכמות שאני ממליצה.

250 גרם חמאה מומסת ייתכן ויש מקום להפחית קצת מכמות החמאה, מטעמי… בריאות ועושר יתר? אבל לא הייתי נסחפת עם זה. (כבר ניסיתי והורדתי ל-200, וזה סבבה. מעבר לזה, כאמור, אפשרי אבל לאו דווקא מומלץ)

3 ביצים

שליש כוס מים פושרים עד חמימים

כף וחצי סוכר ואו סוכר ונילין אישית שמתי שקית של סוכר וניל וכפית של סוכר לבן, אבל זה, כמו הרבה דברים, תלוי טעם

1/8 כפית מלח ברצינות. שמינית. אני פשוט שמתי את המידה המדויקת להפליא "קצת", והייתי מרוצה בהחלט.

אופן הכנה

ערבבו לתוך כוס המים את השמרים, המלח והסוכר (לא קוביות הסוכר, שאר הסוכר), ותנו לעסק לנוח לרבע שעה. שימו לב, שוב, שאתם לא שמים את המלח ישר על השמרים.

בקערה שימו את כוסות הקמח וצרו בהם חור. לתוך החור שפכו את תערובת השמרים שהכנתם קודם, הביצים והחמאה. ערבבו עד שנוצר בצק אחיד, ותנו לבצק הזה לנוח עד שהוא יכפיל את גודלו (שמרים זה מגניב!)

ערבבו את הבצק עם קוביות הסוכר המרוסקות ותנו עוד קצת מנוחה לתערובת. בינתיים חממו את המחבת. הבצק אמור להיראות בערך כך:

כך נראה הוופל לפני שהוא הופך לוופל
כך נראה הוופל לפני שהוא הופך לוופל

 

 

כל פעם תחבו לתוך המחבת גוש כדורי משהו של בצק. אפשר למעוך קצת בעזרת מזלג. סגרו את המחבת, הפכו לפי הצורך, וזהו, יש לכם וופל! שבבי הסוכר הופכים למעין קרמל נהדר כזה, רק מעט קרנצ'י, מתיקות נהדרת שפשוט לא צריך להוסיף לה כלום.

מחקר וופלי שמרים הוכתר בהצלחה לדעתי. פעם הבאה, בלילות יותר קונבנציונליות, כאלו עם אבקת אפייה, ופעם אחרת מיוחדים ממיוחדים שונים. המחבת הזאת נהדרת.

(אומג התמונות שהייתי מצלמת לבלוג הזה כשהייתי עצלנית וגרתי במרתף…)

אל תתנו לצורתו הפחוסה להטעות אתכם. זוהי חתיכת וופל חתיכתית ביותר.
אל תתנו לצורתו הפחוסה להטעות אתכם. זוהי חתיכת וופל חתיכתית ביותר.

10 comments on “המסע בעקבות הוופל #1.5 – וופל בלגי בנוסח לייג'”

    • האמת היא שגם אצלי זה מסתיים לרוב עם סוכר סורר על השיש… אבל כרגע השיטה המועדפת עליי היא לעטוף במספר שקיות ולדפוק עליהן בעזרת חפץ כבד, מערוך למשל, או לדחוף בחוזקה אך באיטיות עד שהסוכר נשבר בעזרת כוס זכוכית כבדה שיש ברשותי. אם אתה מוצא דרך טובה יותר, אשמח לשמוע 🙂

    • הי ענבל,

      בהחלט שמרים יבשים.

      לגבי הזמן – מודה שקשה לי לזכור במדויק. כמה שעות יספיקו בטוח, ובחום הקיץ הישראלי אולי אפילו פחות. אודה ואתוודה שאני לא מהמדייקים בקטע הזה, ואוהבת פשוט לתקוע הכל במקרר לפעמים אפילו לילה מראש, ואם אין לי זמן פשוט להסתדר עם מה שיש. מה שכן, הבלילה גם מקבלת עוד נפח בוויפול עצמו (אפייה? טיגון?) אז אין הרבה מה לדאוג – גם אם הבצק לא ממש ממש הכפיל את נפחו, יהיה בסדר (למרות שיהיה פחות מגניב, כי הכפלת נפח זה מגניב).

    • כן, לגמרי כמו בצק אמיתי – בשום אופן לא בלילה. לגבי התמונות, לצערי הבלוג נפרץ לפני כמה חודשים ואני עדיין עובדת על להחזיר הכל למקום 🙁

  1. היי

    כבר שלוש פעמים שניסיתי ופשוט יצא מדהים. גם לאחר הקפאה, 5 דק' בתנור ויוצא פריך, אני חייב לציין, שניסיתי עם 250 גרם חמאה ו 200 גרה ויצא יותר טוב עם ה 200.
    בכל מקרה, מתכון מדהים, תודה

השאר תגובה